Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че положението на отбора му не е никак розово, но е уверен, че Мерцедес отново ще се върне на правия път. Днес проблем със системата за възстановяване на енергия попречи на британеца да направи бърза обиколка в квалификацията за Гран При на Китай и така той ще стартира от последна позиция утре.

Британецът ще бъде 22-и на стартовата решетка в Шанхай, тъй като още преди уикенда получи наказание от 5 позиции заради смяна на скоростна кутия.

„Разбира се, беше разочароващо, че не успях да стъпя на пистата днес. Така или иначе уикендът се очертаваше като много труден с наказанието. Може и сега да се намираме в калта, но ще си прокопаем път навън“, каза Хамилтън.

„Разполагаме със страхотна кола и отборът върши чудесна работа. Най-доброто, което можем да сторим, е да се поучим от случилото се и да продължим напред. Позитивното е, че тук може да се изпреварва, а болидът ни е бърз. Дано го оправим до утре и да направим добро състезание.“

„Ще дам всичко и ще пробва да стигна колкото се може по-напред. Целта поне е да стигна до зоната на точките, а после ще видим какво можем да направим. Нищо още не е решено“, добави Хамилтън.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS