Днес ще се проведе 6-ия старт в надпреварата във Формула 1 за Гран при на Монако в Монте Карло.

Британецът Люис Хамилтън с Мерцедес спечели съботната квалификация за първи път в кариерата си и ще стартира първи, което на това трасе винаги е предимство предвид ширината на пистата, която е по улиците на Монте Карло.

Втори ще тръгне съотборникът му Нико Розберг, а интригата за първото място при пилотите в генералното класиране е жива. В момента лидер е Хамилтън със 111 точки, а Розберг е с 91. Фетел с Ферари е с 80 на третото място. 

От втора и трета редица ще тръгнат пилотите на Ред Бул и Ферари - Фетел, Рикардо, Квят и Райконен, но те ще чакат грешки на пилотите пред тях като ще се опитат да се възползват от създалите се ситуации.

Пилотът на Ферари Кими Райконен определи 6-ото място от квалификацията като катастрофа, но не всичко е загубено.

Другият пилот на Скудерията Себастиан Фетел определи квалификацията като успешна, тъй като се нареди на третата позиция, а това му дава шансове да гони лидерите от Мерцедес.

Болидите на Ред Бул също показват прогрес, а това дава право на зрителите да очакват едно изключително вълнуващо състезание, в което всяка дори и минимална грешка може да  е фатална за изхода от борбата.

Може да проследите Гран При на Монако в Монте Карло от 15:00 часа пряко по Diema Sport, както и на Gong Play