Победителят в Гран При на Унгария Себастиан Фетел посвети първата си победа на „Унгароринг“ на починалия Жул Бианки и неговите близки. Германецът триумфира в едно изключително оспорвано и интересно състезание, в което за първи път от 2013 година досега Мерцедес не качи свой пилот на подиума.

„Невероятен ден. Тази победа е за Жул. Беше много трудна седмица за всички нас. Беше ни тежко, затова тази победа я посвещавам на Жул и на всички хора във Ферари, които знаеха, че един ден той щеше да бъде част от нашето семейство“, коментира Фетел на почетната стълбичка.

„Имах известни съмнения след излизането на колата за сигурност. Иначе направихме страхотен старт, беше важно да поведем в самото начало. Колата ни е трудна за каране, но се представя много добре. Много съм благодарен на тима, за това че от петък досега успя да ни върне в челото. Тогава имахме много проблеми.“

„Да, в Унгария винаги времето е хубаво. Спомням си какво стана след победата в Малайзия, сега се надявам да се случи същото. Това беше един много специален успех за мен“, допълни германецът.