Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел не скри, че няма представа каква е причината за резкия спад както в своето, така и в представянето на своя партньор Кими Райконен. Двамата състезатели на „скудерията“ не направиха най-добрата си квалификация за Гран При на Испания, като позволиха на двата Ред Була да се наредят зад колите на Мерцедес, които ще тръгнат от първа и втора позиция утре.

Фетел ще стартира 6-и в неделя, като за пореден път остана зад своя партньор, който пък даде 5-и резултат. „Чака ни едно дълго състезание. Има много обиколки. Със сигурност първата е най-важна, ала след това идва на ред на останалата част от състезанието. Ще се опитам да дам много по-добър резултат от 6-ото място, пък да видим какво можем да направим“, коментира Фетел.

„Смятам, че утре колата трябва да бъде много по-бърза. Не знам какво се случи този следобед. Разочаровани сме като отбор, защото не показахме това, което можем. Трябва да прегледаме данните и да разберем къде сбъркахме. Сега не можем да променим нищо.“

„Утре е нов ден, знаем, че колата ни може да бъде много силна. Трябва да направим нужното, за да бъде точно така и да започнем състезанието с правилното настроение“, добави Фетел.