Днес от 15 часа българско време започва квалификацията във Формула 1 преди старта за Голямата награда на Монако. Едно от марковите трасета в историята на кралските гонки ще завладее ефира на телевизия Diema Sport, за да покаже от началото до края битката за позиции преди утрешния старт.

Заради факта, че състезанието се провежда по улиците на Монте Карло, където шансовете за изпреварвания са сведени почти до минимум, а болидите често прелитат на сантиметри до предпазните стени, квалификацията в Княжеството има далеч по-голямо значение от всяка една друга в календара на Ф1.

През миналия сезон Нико Розерг съумя да задържи бъдещия световен шампион и свой съотборник в Мерцедес зад себе си както в съботния, така и в неделния ден, а сега германецът пристига в добра форма след дебютната си победа за 2015 в Каталуня. Хамилтън обаче продължава да бъде пред него във временното класиране, където натрупа 111 точки и има аванс от цели 20 пред партньора си.

Във вчерашните свободни тренировки тъкмо британецът показа най-силно темпо и сутринта, и следобяда въпреки неблагоприятните и мокри условия. На този етап другият водещ тим – Ферари изглежда без особени шансове да се бори за нещо повече от трето място, но в Монако често пъти сме ставали свидетели на изненади.

Проследете развитието на квалификацията на живо с Gong.bg и платформата Gong Play!