Изпълнителният директор на Рено Карлос Госн сподели, че участието на френския автомобилен производител във Формула 1 зависи изцяло от това в каква посока ще поеме шампионатът.

В момента доставчикът на двигателя изпадна в тежка ситуация заради проблемите, които неговите блокове създават на Ред Бул и Торо Росо. Всичо се корени в прехода към хибридните 6-цилиндрови турбо двигатели, които до момента се оказват загадка за Рено.

Постоянните нападки по остта с Ред Бул пък доведоха до слухове, че французите обмислят оттегляне, а Госн не отхвърли нито един вариант.

„Когато развиваш и продаваш двигатели, имаш привилегията да те забравят при победите и да те сочат с пръст при провалите“, коментира роденият в Бразилия бизнесмен.

„Ние не изключваме нищо – можем да си отидем, можем, макар и по-малко вероятно, да продължим да бъдем само доставчик на двигатели. Или пък можем да си купим отбор. Всички опции са открити. Ние анализираме различните варианти, касаещи бъдещето.“

„Всички зависи от това какво управление ще имаме насреща. Затова ни трябва малко време, за да решим. Трябва да разберем накъде смята да поеме Формула 1, преди да решим какво да правим самите ние. Управлението на моторните спортове е изключително важно“, добави Госн.