Финландецът Валтери Ботас от Уилямс беше най-бърз в третия и последен ден от тестовете преди началото на сезона във Формула 1. Ботас направи обиколка за 1 минута, 23.063 секунди по трасето в столицата на Каталуня, което е с дължина 4,655 километра. Пилотът на Ферари Себастиан Фетел даде второто най-добро време днес, като изостана на 0.406 секунди от Ботас.

"Днес беше наистина един добър ден и страхотен завършек за тестовете на нашия отбор. Един от важните моменти беше да науча повече за нашия болид FW37 е много надежден. Колата, която ще използваме на Гран При на Австралия в Мелбърн наистина е готова да отговори на предизвикателствата на другите отбори, доволен е Ботас, който коментира пред официалната страница на отбора. Фелипе Наср от Заубер навъртя най-много обиколки днес- 159, следван от нико Розберг, който кара за Мерцедес, със 148 завъртания по трасето в Барселона. Но след като в предишните два дни Макларън имаше явни проблеми в тестовете, то те продължиха и днес.

Дженсън Бътън например днес направи едва 30 обиколки. През 2015-а година те взеха решение да карат с двигател на Хонда, но явно резултатите от адаптацията не са най-добрите, които може да се очаква./БТА