Шефът на Мерцедес Тото Волф призна, че вече му идва в повече да се занимава с противоречивите дуели между своите пилоти във Формула 1 Люис Хамилтън и Нико Розберг. Въпреки това австриецът сподели, че това е цена, която с радост би продължил да плаща, ако тя му гарантира продължаване на успешната серия.

Отборът на германския автомобилен концерн е на път да спечели трета поредна титла както при конструкторите, така и при пилотите във Ф1. Дотук през кампанията Розберг и Хамилтън спечелиха всички изминали състезания с изключение на едно, но пък драмите между тях продължават с пълна сила.

На пистите в Испания и Австрия двамата имаха своите сблъсъци, а битката в първия завой в Монреал също повиши градусите на напрежението. Така се стигна до налагането на крайни вътрешни мерки спрямо двамата, за да се избегнат бъдещи проблеми.

„Като хвърля поглед към първата половина на сезона, не мога да кажа,че не е била положителна. Спечелихме почти всяко състезание, а именно това беше целта ни“, заяви Волф. „Противоречията и съперничествата със сигурност са сфера, която не се управлява лесно. Приемаме това и признаваме, че всичко се дължи на факта, че разполагаме с двама водещи пилоти, които получават еднакви ресурс и възможности.“

„Търканията помежду им обаче костват много от нашето време и това може да окаже ефект в дългосрочен план. Моите чувства по този въпрос са ясни: ако мога, бих го избегнал. Бих избегнал и част от заглавията. В същото време обаче предпочитам да печеля състезания, а и ние малко спадаме към развлекателната индустрия. Не е лошо да имаш такива проблеми, но понякога те са уморителни“, добави Волф.