Новият бос на Ферари Маурицио Аривабене призова за истинска революция във Формула 1, за да може спортът да привлича все повече и повече зрители. Според Аривабене Ф1 има нужда от различни автомобили от тези, които се използват в момента и вярва, че промяната може да бъде направена чрез „революция“, а не „еволюция“.

Видях какво е казал Ники Лауда и споделям мнението му, че Формула 1 трябва да бъде по-впечатляващ. Нашият спорт, за съжаление, вече загуби фенове. Искам в бъдеще да видим автомобили, които да печелят хора на наша страна. Автомобили, до които феновете могат да се доближат, които са по-естетично издържани, може би дори произвеждащи звук, каращ косите да настръхват. Така бе в дните, когато Ники Лауда се състезаваше, а аз бях ентусиазиран фен”, коментира шефът на Ферари, който бе назначен на този пост в края на миналата година.

„Не мисля, че просто еволюция е достатъчна в този случай. Всъщност е необходима истинска революция, която да доведе до значителни и радикални промени”, каза още Аривабене.