Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо показа, че се е примирил с мисълта, че няма да стъпи на подиума до края на сезона. Въпреки това двукратният световен шампион няма планове да се отказва в скоро време и ще продължи да се състезава.

През 2015 година испанецът записа най-слабото си постижение откъм точки в цялата си кариера, като завърши с едва 11 пункта. Сега той вече задмина тази граница, но въпреки това оптимизмът не блика от него.

„Много ще ни е трудно да стъпим на подиума през този сезон“, каза Алонсо. „При нормални обстоятелства няма как да стигнем до място в тройката. Надявам се през следващата година да бъдем по-силни, но това все пак е Формула 1 и всичко е възможно. Все още изчакваме първите резултати от общата ни работа с Хонда, но сме уверени, че вървим по правилния път.“

Отборът на Макларън е 8-кратен световен шампион при конструкторите, но няма победа във Ф1 от 2012 година насам. „Моето бъдеще във Формула 1 не зависи от настоящия болид. Дори в тези трудни две години се наслаждавам доста. Ако колите са толкова забавни, колкото бяха преди, нямам проблем да продължа. Наясно съм, че вече не съм 20-годишен младок, но сега имам повече опит и повече познания“, каза Алонсо, който спечели титлите при пилотите през 2005 и 2006 година.