Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо уязви бившия си тим Ферари, като каза, че според него отборът не е прогресирал изобщо след раздялата им преди началото на сезона.

В днешната квалификация за Гран При на Италия „черните кончета“ бяха на ниво и заеха второ и трето място зад спечелилия пол позишън Люис Хамилтън.

Въпреки това Алонсо не смята, че Ферари е по-конкурентен в сравнение с миналата година, тъй като идва на „Монца“ с пасив от 100 точки зад Мерцедес при конструкторите.

„Спрямо кого Ферари се справя по-добре? В сравнение с нас те наистина са силни, но ако погледнем постигнатото през 5-те години, в които бях при тях, не виждам подобрение. Преди няколко години на „Монца“ ние водехме в шампионата“, каза Алонсо.

„Сега те са трети, на 100 точки зад Мерцедес. Да, поздравления за днес, но не мисля, че във Ферари са доволни да бъдат на 100 точки зад Мерцедес“, добави двукратният световен шампион, който даде 17-и резултат в квалификацията днес, но ще трябва да стартира по-назад заради наказания вследствие на промени по компонентите на болида си.