Първи кръг от националния шампионат по драг рейсинг ще се проведе на  25-26 Април в Sofia West Airport близо до с. Кондофрей, общ.Радомир.

Регламентът за участие е обновен, а за феновете на мотоциклети  ще има нов клас “M С” – за мотори без ограничения (нитро, турбо).

Състезателите от топ класа “Pro-С” тръпнат в очакване на обновения  автомобил на Хеед 91 – VW Scirocco с двигател от Skyline с над 1000к  автомобили.

Огромна конкуренция ще се наблюдава и в клас “Street Open” и  “Street FWD”.Участниците вече са подали своите заявки за подобряване на  сегашните рекорди.

Победителите ги очакват разнообразни награди от  партньорите на събитието, като за “Pro” класовете ще има и парични премии.

Входът на пистата ще е 5 и 10 лв съответно за събота и неделя.  Съботният ден е предвиден за свободни стартове и тренировки – всеки  желаещ ще може да изпробва възможностите на своя автомобил на  обезопасеното трасе.

Поради увеличилия се брой класове ще има промяна и в  провеждането им, в събота ще се състои състезанието за моторните  класове, а за останалите си остава както до сега.

Надпреварата се  организира под егидата на БФАС и със съдействието на СБА. Спонсори са  ENEOS Oil, Kino Arena Premium.

Организаторите пожелават успех на всички  и напомнят – шофирайте разумно по пътищата, бързите коли са на пистата!