Миризма на изгоряла гума, напрежение в боксовете и битки на пистата - мотоспортът не е развлечение - това е начин на живот. Така е и за Николас Хамилтън, който направи своя състезателен дебют в Британския шампионат за туристически автомобили.

Това бе тежко изпитание за Ник. Само, за да може да излезе на трасето му отнема годинитежки физически упражнения. Благодарение на тях младия пилот преодолява болезненото състояние, което не му е позволява да ходи през по-голямата част от живота му, пише media.monsterenergy.com.

Николас Хамилтън страда от целебрална парализа. Ник обаче приема проблема си като малка неравност по пътя и потвърди участия в пет кръга от легендарния Британски шампионат.

Първият му състезателен уикенд се проведе на пистата Крофт в северна Англия и бе истинско бойно кръщение. Хамилтън обаче не се даде лесно срещу най-добрите британски пилоти и запази най-силното си представяне за последната серия, в която финишира стабилно на 22-ра позиция.

“Ако ми го бяхте казали преди пет години нямаше да ви повярвам. Изключително съм горд със себе си и с всички, които ми помогнаха да стигна до тук. Няма как да ви благодаря достатъчно. Отдавна очаквахме това, а сега, след като мина, трябва много да учим. Планината, която трябва да изкачим е огромна”, коментира Ник Хамилтън и добави:

“Всички са толкова бързи, имат страхотни умения и много опит. Ако трябва да съм честен, това бе голямо пробуждане за мен, но всеки, който ме познава знае, че не оставям нещата наполовина свършени и, че обичам да се хвърлям в дълбоки води.”