Ръководството на Реал Мадрид засега предпочита по-предпазлив подход към бранителя на Валенсия Николас Отаменди. Аржентинецът е соченият за заместник на Серхио Рамос, който вече обяви желанието си да бъде продаден от „белия балет“.

Централният защитник на „прилепите“ също промени приоритетите си и засега стопира прегворите с другите клубове, които го следяха. Неговото желание е да заиграе именно в Реал, но това няма как да се случи, преди мадридчани да продадат Рамос. В момента „кралете“ се опитват да финализират сделката с Манчестър Юнайтед за анадалусиеца, като парите, които ще постъпят от нея, отиват право в касата на Валенсия.

По договор Отаменди може веднага да смени клубната си принадлежност, ако даден тим извади 50 милиона евро, а тъкмо толкова се очаква да излезе Рамос на „червените дяволи“.

Макар Реал да е провел предварителни разговори с хората на Отаменди, които са били положително настроени, на този етап „лос бланкос“ не желаят да работят паралелно на два фронта. Медиите в Испания са на мнение, че все още съществува вариант Рамос да размисли и да остане на „Бернабеу“, макар вече да отхвърли две оферти за нов договор.