Ръководството на Порто предприе изненадващ ход на трансферния пазар и пусна оферта за вратаря на Реал Мадрид Икер Касияс. До това разкритие стигна националната телевизия на Испания TVE.

Медията твърди, че действията на португалския гранд са напълно официални и предложението е пристигнало в писмен вид. Дотук легендарния страж никога не е защитавал цветовете на друг тим, а в Реал играе от 9-годишен.

Въпреки това усилено се говори, че 34-годишният ветеран ще напусне отбора, тъй като се очаква „кралете“ да доведат стража на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа. Той има едно важно условие, за да дойде на „Бернабеу“, а именно – да бъде първи избор за треньора Рафаел Бенитес. Предвид това, че Касияс без съмнение има място сред най-големите легенди на Реал, няма друг начин Де Хеа да бъде титуляр, освен ако бележият вратар не бъде продаден.

TVE е сред медиите в Испания, които още от края на миналия сезон поддържат тезата, че Касияс вече е изиграл последния си мач за „лос бланкос“ и раздялата е въпрос на време.