Манчестър Сити е напълно готов да отправи официална оферта за левия краен защитник на Байерн Мюнхен Дейвид Алаба. Британският таблоид „Сън“ твърди, че англичаните са готови да предложат 40 милиона паунда за австрийския национал.

Изданието продължава с това, че през изминалите 2 седмици представители на „небесно сините“ са осъществили контакт с агента на 24-годишния футболист и в момента проучват възможно ли е да се стигне до сделка.

Юношата на Аустрия Виена премина при баварците през 2008 година, а само 2 сезона по-късно направи и своя дебют в мъжкия тим. Оттогава досега поливалентният играч е несменяем титуляр, като е отсъствал единствено заради контузии. Докато Пеп беше начело на Байерн, той често се възползваше от универсалните качества на Алаба, като го използваше с успех на различни непривични за него постове – опорен халф, крило и дори централен защитник.

Дотук през сезона Алаба се представя на ниво, като в 6-те си изиграни двубоя се е отчел с 2 асистенции. Сити от своя страна разполага с две никак нелоши опции за поста ляв бек – Александър Коларов и Гаел Клиши.

Гуардиола обаче има своите идеи за тях, като напоследък пуска сърбина като централен бранител. Освен това той е наясно, че двамата са вече на солидна възраст – Коларов е на 30 години, докато Клиши навърши 31.

Проблемът за испанския треньор е, че наскоро Алаба подписа нов 5-годишен договор с Байерн. Дори и това да не се бе случило, баварците в никакъв случай няма да са склонни да водят преговори за продажба.