Крилото на Барселона Педро Родригес е взел решение да напусе европейския клубен шампион в посока Челси, пише каталунският ежедневник „Спорт“.

Макар до последно испанският национал да се надяваше, че ще може да остане на „Камп Ноу“, в крайна сметка той е предпочел да тръгне по нов път, по който евентуално да съживи кариерата си.

През юни роденият в Тенерифе футболист поднови договора си до 2019 година, ала един факт подчерта до колко е променена ролята му под ръководството на Луис Енрике – неговата освобождаваща клауза бе намалена от 150 до 30 милиона евро. Идеята на споразумението бе както клубът да не нарани гордостта на футболиста, защитавал цветовете на Барса в течение на 7 години, така и за да може самият Педро да има вратичка, ако положението му се влоши още повече.

По-рано през лятото 27-годишният техничар отказа изкушаващи оферти от Арсенал, Ливърпул и ПСЖ, след като проведе телефонен разговор с Луис Енрике. В последните дни обаче ситуацията е претърпяла промяна, а причината – обаждане от мениджъра на Челси Жозе Моуриньо. Впоследствие Педро е говорил и с бившия си съотборник Сеск Фабрегас, който вече извървя пътя до „Стамфорд Бридж“.

За момента „сините“ изчакват развръзката на президентските избори в Барселона, тъй като не искат да създават допълнителни противоречия. Иначе англичаните са напълно готови да платят 30-те милиона евро, а пък Педро е убеден, че в Лондон ще има отново водещата роля, която загуби в Барселона.