Испанските и италианските медии вкупом се обединиха около тезата, че Милан се опитва да примами треньора на Реал Мадрид Карло Анчелоти. „Росонерите“ искат на всяка цена да си върнат своя бивш наставник, под чието ръководство постигнаха част от големите си успехи, като обещават на специалиста трансферен бюджет от 150 милиона евро.

В петък наставникът имаше среща с президента на „белия балет“ Флорентино Перес, на която основната тема е била именно бъдещето на Анчелоти. Очаква се каквито и да са новините в тази насока, те да бъдат съобщени официално днес.

Предполага се, че треньорът няма да бъде уволнен, тъй като само преди година донесе така чаканата десета титла от Шампионската лига. В Испания вместо това усилено се носят слухове, че договорът му ще бъде прекратен по взаимно съгласие.

Именно такава версия е стигнала и до управата на Милан, откъдето са оптимисти, че могат да върнат Анчелоти, чиято жена също го увещава да се прибере в Италия, където скоро трябва да му се роди още един внук.

Всичко обаче зависи до голяма степен от проекта, който президентът Силвио Берлускони ще предостави на именития специалист. През 2014 година „росонерите“ обявиха 91 милиона евро, а в момента бившият премиер преговаря с инвеститори от Китай и Тайланд.

Според вестник „Марка“ Милан предлагат на Анчелоти 5-годишен договор плюс 150 милиона евро за трансфери, които трябва да бъдат осигурени от новите инвеститори.