Ливърпул е ударил на камък в опитите си да привлече полузащитника на Спортинг Лисабон Жоао Марио, който това лято стана европейски шампион с тима на Португалия. Бащата на футболиста потвърди, че английският гранд е изразил готовност да плати 33 милиона паунда за сина му, ала до сделка не се е стигнало.

След успеха на иберийците по терените на UEFA EURO 2016 интересът към Марио значително се повиши, като освен Ливърпул другият много сериозен купувач беше Интер. Англичаните искат попълнения в сърцето на полузащитата си, като търсят футболисти с по-дефанзивни функции.

Марио би бил идеален за позицията на опорен халф, но очевидно бъдещето му не е свързано с Ливърпул. „Офертите за моя син не идват директно до мен“, обясни бащата на играча пред местните медии. „Те отиват при агента му, Киа Джорабчиан, и президента на Спортинг. Въпреки това бях информиран, че клубът е отказал предложение за 35 милиона евро плюс 10 милиона от Интер и оферта за 40 милиона евро от Ливърпул.“

„Нищо конкретно не се е случило, моят син е професионалист и знае, че има договор със Спортинг. В същото време си говорим за един футболист, който е много ценен за клуба, който също така има желание да стане част от по-големи проекти в хода на кариерата си“, добави бащата на Жоао Марио.