Ръководството на Ливърпул е готово на отчаяни ходове, за да намери нов отбор на нападателя Марио Балотели. Ясно е, че мениджърът Юрген Клоп иска да свие своята група (той стартира подготовката с 38 футболисти) и да се раздели по един или друг начин с играчите, на които не смята да разчита. Тъкмо по тази причина „мърсисайдци“ опитват да убедят Наполи да вземат Супер Марио за заместник на Гонсало Игуаин.

Аржентинецът осъществи третият най-скъп трансфер във футбола, като премина в Ювентус срещу 90 милиона евро. Така неаполитанци останаха без основния си голаджия, който през миналия сезон вкара рекордните за Серия А 36 гола. Логично е сега треньорът им Маурицио Сари да се оглежда за алтернативи и тъкмо на това разчита Ливърпул.

Балотели бе пратен под наем в Милан през миналата кампания, но няколко сериозни контузии му попречиха да изиграе кой знае колко съществена роля. Тъмнокожият голаджия се завърна за финалната част от сезона и получи шансове за изява, но не успя да впечатли, а „росонерите“ загубиха битката за място в Лига Европа.

25-годишният футболист отчаяно си търси ново предизвикателство, а Наполи може да бъде последният му шанс да възроди кариерата си.