Ливърпул бързо се преориентира към подсилването на състава си за следващия сезон. Часове след загубения финал на Лига Европа, „червените“ ускориха преговорите за бранителя на Лестър Бен Чилуел, като пратиха оферта от 3 милиона паунда за него.

19-годишният ляв бек попада и в плановете на Арсенал. През януари „топчиите“ опитаха да го купят, като предложението им беше отхвърлен. Въпреки това сега има огромна вероятност новият шампион на Англия да приеме оферта за таланта.

Причината се крие в нежеланието на младока да подпише нов контракт с Лестър въпреки серията от опити на шефовете. Това ги поставя в ситуация, при която ще е по-добре да вземат някаква сума за правата на младока, отколкото да го загубят като свободен агент в края на следващата кампания.

Ливърпул от своя страна търси алтернатива на поста ляв краен защитник. От клуба вече обявиха раздялата с Хосе Енрике, който записа едва 3 мача за целия изминал сезон, а по този начин Алберто Морено остава единственият ляв бек в състава на Юрген Клоп.