Една от звездите на Атлетико Мадрид – полузащитникът Коке призна, че действително е имал предложение за трансфер от Барселона, което сам е избрал да отхвърли. Испанският национал мотивира решението си това, че е част от най-успешния период в дългата история на „дюшекчиите“.

24-годишният футболист от съвсем невръстен е част от мадридския клуб, като премина през всичките му юношески формации. Неговата кариера тръгна сериозно нагоре именно след идването на Диего Симеоне, който вече счита плеймейкъра за ключова част от състава си.

В Испания често говорят за Коке като за следващия Шави Ернандес и затова не е чудно, че Барселона е направил опит да привлече халфа. По думите на самия Коке това се е случило през лятото на 2014 година, като и наставникът на каталунците Луис Енрике също е показал амбиция да го има в редиците си.

„Имаше нещо около мен и Барса. Аз обаче тъкмо бях спечелил титлата в Ла Лига (през 2014 година – б.р.) и бях част от най-успешния миг за клуба от доста дълго време“, обясни Коке.

„Няма да повторим този успех поне още няколко години. Атлетико е клуб с над 100-годишна история, а аз съм част от най-хубавия й период. Как бих могъл да си тръгна? Как бих пропуснал всичко това?“, риторично запита испанският национал.