Новият мениджър на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е наясно с вратаря, който иска да вземе на „Етихад“ за следващия сезон. Според информациите, спортният директор на „гражданите“ Чики Бегиристайн вече работи по привличането на аржентинския страж Херонимо Руи.

Херонимо Руи ще трябва да замени Уили Кабайеро в състава на Манчестър Сити през следващата година.

Руи ще бъде втори избор на Гуардиола, но ще има предпоставки за реална конкуренция между него и Джо Харт.

Херонимо Руи играе за втора поредна година под наем в Реал Сосиедад, но е собственост на Депортиво Малдонадо. По всичко изглежда, че той няма да продължи кариерата си при баските. Към него има много сериозен интерес и от страна на Рома.

Самият Херонимо Руи иска да бъде наясно със своето бъдеще преди да излезе във ваканция. Това означава, че той ще знае къде ще играе през следващия сезон най-късно до 22 май, след като Реал Сосиедад се завърне от турнето си в САЩ. Ако дотогава баските не са подписали постоянен договор с Руи, той ще продължи със сигурност кариерата си в друг отбор.

От ръководството на Рома вече са влезли в контакт с представителите на вратаря и са му предложили петгодишен договор.

Лятото се очертава да бъде интензивно за Руи, защото той може да попадне в състава на Аржентина за Копа Америка (3 до 26 юни) и за Олимпиадата в Рио де Жанейро (5 до 21 август).