Ръководството на Евертън опипва почвата около вратаря на Ювентус Норберто Нето. Англичаните смятат да се възползват от факта, че бразилецът недоволства заради статута си на резерва.

Бившият страж на Фиорентина премина на „Ювентус Стейдиъм“ през лятото на 2105 година като свободен агент, а шефовете на „бианконерите“ го увещаха, че той ще е наследникът на големия Джанлуиджи Буфон. Дотук обаче 27-годишният играч твърдо свири „втора цигулка“ на вратата и съвсем не е доволен от статута си.

„Не се бяхме договаряли за това“, коментира неговият агент Стефано Кастаня. „Когато Нето избра да дойде в Торино и да подпише с Ювентус, пред него беше начертан ясен път за развитие. Ако всъщност Ювентус вижда нещата по начина, по който се случват сега, ще потърсим решение.“

„Нето вече поиска това лято да отиде под наем и да играе, но клубът го задържа под предлог да бъде резерва на Буфон. Той предостави услугите си на клуба, но предвид неговите цели по отношение бразилския национален отбор, мисля, че имаме всички причини да премислим ситуацията през януари.“

„Юве не може да си играе с кариерата на такъв силен вратар, който е искан от клубове из цяла Европа. Момчето вече е титуляр и иска да бъде такъв до края на кариерата си“, добави Кастаня.

Евертън още преди време искаше Нето в редиците си, така че думите на агента със сигурност са заинтригували шефовете на "карамелите".