Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Олас стана поредният, който хвърли малко повече светлина около преговорите между Барселона и звездата на Ница Хатем Бен Арфа. Олас коментира, че юношата на „хлапетата“ все още не е взел окончателно решение дали е съгласен да премине в каталунския гранд.

29-годишният Бен Арфа ще стане свободен агент през лятото и вече е ясно, че ще смени клубната си принадлежност. В събота френският национал бе избран в идеалния отбор на Лига 1 за сезон 2015/2016 заради своите 17 шампионатни гола и 5 асистенции.

Още миналата седмица президентът на Ница Жан-Пиер Ривер потвърди, че агентите на техничаря вече са били потърсени от Барселона. „Блаугранас“ виждат в лицето на Бен Арфа идеално подкрепление за Лионел Меси, Луис Суарес или Неймар.

„Вчера си говорих с Хатем. Той още не взел твърдо решение“, коментира Олас. „Смятам, че той осъзнава колко престижно и чудесно е да отидеш в Барселона. От друга страна обаче там той ще трябва да се справя с конкуренцията на три супер звезди. Дали това е добре, когато се приближаваш към края на кариерата си? Не трябва ли всъщност да се стремиш към още един необикновен сезон?“, риторично запита босът на Лион.