Барселона допусна първа загуба от началото на сезона, след като отстъпи с 2:3 при гостуването си на Пари Сен Жермен на стадион „Парк де Пренс“ в мач от група „F“ на Шампионската лига. Каталунците за първи път допуснаха гол в своята врата. Освен това футболистите на Луис Енрике бяха доста неубедителни в защита, като на практика подариха два от головете на съперника. Играчите на Барселона също така не показаха ефективност и в атака, където пропуснаха много чисти положения.

Заради контузии Златан Ибрахимович и Тиаго Силва пропуснаха мача за ПСЖ. Жерар Пике и Шави Ернандес останаха на резервната скемйка на Барселона.

ПСЖ поведе още в 10-та минута, когато Лукас Моура центрира от фаул в наказателното поле на Барселона, където Давид Луис бе оставен от Хавиер Масчерано да си овладее топката, след което прокара топката между краката му и я изпрати във вратата на Марк-Андре тер Стеген, който нямаше какво да направи.

Барселона изравни резултата в 12-та минута, когато Андрес Иниеста подаде чудесно към Лионел Меси, който с премерен удар изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Салваторе Сиригу.

ПСЖ можеше да излезе отново напред в резултата в 13-та минута, когато Единсон Кавани стреля от границата на наказателното поле на Барселона, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Барселона на свой ред притисна съперника и създаде няколко много добри ситуации пред Сиригу. В 19-та минута Педро Родригес стреля опасно, но в страни от левия стълб на вратата на ПСЖ. Две минути по-късно италианският вратар на ПСЖ отрази много опасен удар на Лионел Меси.

Барса бе изключително близо до това да обърне развоя на срещата в 25-та минута, когато Лионел Меси пусна перфектен извеждащ пас към Неймар, който озова сам срещу Сиригу, но ударът на бразилеца не бе точен и топката премина в страни от десния стълб на вратата на ПСЖ.

ПСЖ се възползва от неубедителните изяви на Барса, както в атака, така и в защита и отново поведе в резултата в 26-та минута. Тиаго Мота центрира от корнер в наказателното поле на Барселона, където Тер Стеген увисна, а Иван Ракитич не се намеси добре и позволи на Марко Верати отблизо с глава да изпрати топката във вратата.

Барселона се опита бързо да изравни резултата и в 29-та минута Лионел Меси подаде към Андрес Иниеста, който стреля от границата на наказателното поле на ПСЖ, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

В заключителните секунди на първото полувреме Лионел Меси стреля от фаул, но не намери очертанията на вратата на Сиригу и топката излезе в аут.

В началото на второто полувреме Единсон Кавани нахлу в наказателното поле на Барселона, но в последния момент загуби равновесие и не успя да нанесе завършващ удар.

ПСЖ вкара трети гол в 54-та минута, когато Грегъри ван дер Вийл направи добър пробив отдясно, след което центрира в наказателното поле на Барселона, където Блес Матуиди бе изпуснат и отблизо прокара топката между краката на Тер Стеген за 3:1.

Барселона бързо върна един гол. В 56-та минута Даниел Алвеш подаде към Неймар, който стреля от движение, топката рикошира в левия стълб на вратата на Сиригу и влетя в мрежата му.

източник: Gulliver/Getty Images

Андрес Иниеста можеше да изравни резултата в 74-та минута, когато след неразбирателство в защитата на ПСЖ топката попадна в него, но ударът му премина над напречната греда на вратата на Сиригу.

Барселона продължи да атакува в 82-та минута, когато Жорди Алба бе изведен на добра позиция и стреля, но Маркиньос се хвърли решаващо и блокира удара му, като изкара топката в корнер.

Барселона удари греда в 85-та минута, когато Мунир Ел Хадади стреля от около 23 метра, но топката срещна левия стълб на вратата на Сиригу.

В първата минута на добавеното време каталунците изтърваха още едно много чисто положение. Неймар подаде към Сандро Рамирес, който от границата на вратарското наказателното поле изпрати топката в аут.

източник: Gulliver/Getty Images

В другия мач от групата Апоел Никозия и Аякс Амстердам завършиха 1:1.

Аякс поведе с 1:0 след гол на Ларс Андерсен в 28-та минута.

Домакините получиха правото да изпълнят дузпа в 31-та минута, след като Ван Рийн игра с ръка и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Густаво Мандука в 31-та минута.

ПСЖ води в групата с 4 точки, Барселона има 3, Аякс е с 2, а Апоел е с 1.

На 21-и октомври Барселона посреща Аякс, а ПСЖ гостува на Апоел Никозия.