Старши треньорът на Атлетико Мадри Диего Симеоне не скри радостта си от отстраняването на гермсняки шампион Байерн Мюнхен и класирането на тима му на финал в Шампионската лига.

Снощи Атлетико загуби с 1:2 на „Алианц Арена“, но благодарение на победата си в първия мач и гола на чужд терен, „дюшекчиите“ ще спорят за отличието.

Аржентинският спец призна, че отборът на Байерн е най-сериозното му препятствие в цялата му кариера.

ВИДЕО: СТРАСТТА НА СИМЕОНЕ ПРЕМИНА В ТУПАНИЦИ

„Трябва да призная, че играхме срещу най-силния отбор, срещу който някога съм се изправял през цялата си кариера. Начинът, по който играха беше невероятен. Страхотно бе да гледам как моят отбор играе при такава интензивност. След като Байерн пропусна дузпата, на почивката имахме добър разговор и се справихме с напрежението, под което ни поставиха през второто полувреме. Постигнахме нашата цел. Знаем, че сме добър тим, но днес в защита бяхме много добри“, сподели аржентинецът след мача.

Симеоне коментира и двете спасени дузпи от двамата вратари – Ян Облак и Мануел Нойер.

„Това бяха две отлични спасявания от двамата вратари. Трябва да призная, че е много трудно да се справиш с такива ситуации тук, далеч от дима. Това, което постигнахме е невероятно“, каза още Диего Симеоне.