Отборът на Шахтьор Донецк посрами тима на БАТЕ Борисов в Шампионската лига. Гостите от Украйна разбиха своя противник със 7:0, като шест от попаденията паднаха още през първото полувреме. Преднината на Шахтьор на почивката бе рекордна в Шампионската лига. В цялата история на турнира нито един тим не бе успявал да се оттегли на почивка с преднина от цели шест гола.

От своя страна бразилецът Луис Адриано също постави рекорд. Нападателят вкара четири от попаденията за 45 минути, постижение, което не бе постигано от никой досега. През втората част Адриано реализира нов гол, което го нареди рамо до рамо с легендата на Барселона Лионел Меси. Единствено Адриано и Меси са двамата футболисти, които са успявали да вкарат по пет гола в един мач от Шампионската лига.

Друг любопитен момент в двубоя е, че останалите два гола в мача също бяха дело на бразилци. Алекс Тейшейра откри резултата в 11-ата минута, а Дъглас Коста вкара за 2:0.

След 6:0 на почивката, опитният наставник на гостите Мирча Луческу извади от игра най-добрите си футболисти, но това разбира се не се отрази на резултата, дори напротив. Отново Адриано успя да вкара от втората си в дузпа в срещата и така да оформи крайния резултат.

В другата среща от група H Порто успя да излъже Атлетик Билбао в дербито на Иберийския полуостров. Домакините от Португалия взеха трудно трите точки с 2:1.

Ектор Ерера откри за Порто в последните секунди на първата част, но в 58-ата минута Гилермо Фернандес Йеро изравни с точно попадение. Все пак „драконите“ успяха да стигнат до крайния успех 15 минути преди края когато Рикардо Куарешма сложи точка на спора.

След спечелените три точки Порто продължава да бъде едноличен лидер във временното подреждане с актив от седем точки. Втори е тимът на Шахтоьр Донецк с точка по-малко, а последните две места са за БАТЕ Борисов и Атлетик Билбао, съответно с 3 и 1 точки.