Героят за Реал Мадрид от финала в Шампионската лига миналата година, Серхио Рамос, даде дълго интервю за официалния сайт на УЕФА, преди битката с Атлетико Мадрид на 1/4-финал, в повторение на битката за трофея от миналия май.

Помолен да се опише като футболист, Серхио Рамос заяви:"Много жертви, здрава работа и жажда за прогрес - на това се основава моята работа."

"Шампионската лига е много специална. Целият свят те гледа. Играеш срещу най-добрите играчи, и така сам ставаш по-добър," продължи Рамос.

"Голът ми с глава срещу Атлетико ще се помни винаги, но най-важното за мен е феновете ни да остават доволни. В Реал Мадрид винаги се борим до край, никога не губим надежда. И точно това видяха всички във финала на ШЛ," каза още бранителят. "92:48?! Спомням си тази минута с усмивка, разбира се."

"Атлетико? Единственото, което ни интересува е да ги отстраним, защото това ще ни доближи още на една крачка до финала," заяви Рамос.

"В Реал съм вече повече от 10 години. Познавам ценностите на клуба много добре, точно както ги познава и Икер," отбеляза Серхио Рамос.

Той не пропусна да си припомни и начина, по който Реал би Байерн Мюнхен на полуфинала миналата година, и победата с 4:0 в Германия:"Тишината на стадиона на Байерн беше оглушителна, никой не очакваше такъв резултат."