Старши треньорът на Рома Руди Гарсия заяви, че може да промени тактиката на отбора за мача от Шампионската лига срещу БАТЕ Борисов.

Френският специалист обяви, че Флоренци може да играе в нападение и схемата да преобрази трансформация в 4-3-3.

„Може да се наложи да променя схемата на игра. Не е лесно да намерим баланс между мачовете в Серия А и Шампионската лига, но трябва да го направим. Трябва да се справяме в трудните моменти. В тях си личи колко е силен един отбор“, сподели Гарсия.

"БАТЕ е отбор, който вече свикна да играе в Шампионската лига. Те вече си почти са си осигурили титлата на Беларус и сега ще съсредоточат усилия в Европа. Този отбор има хубав стадион и атмосферата ще бъде страхотна. Това обаче не променя нищо за нас, защото ние имаме нашите си амбиции“, добави французинът.

„Във всеки мач трябва да се раздаваме на максимум. Още след мача с Барселона казах, че следващите три срещи ще са решаващи за нас. Всеки път, когато побеждаваме правим крачка напред, а когато губим се връщаме назад. Точката срещу Барса ни дава самочувствие, но сега се изправяме срещу отбор, който почти е спечелил титлата в своето първенство", каза още Руди Гарсия.