В навечерието на мача от Шампионската лига Арсенал - Наполи треньорът на италианците Рафаел Бенитес изчетка колегата си Арсен Венгер, наричайки го "най-добрия мениджър в английската Висша лига".

„Арсен Венгер е най-добрият треньор във Висшата лига. Той е страхотен мениджър и страхотен човек. Воденият от него тим е винаги в топ 4 в Англия, което не е никак малко, и изобщо Арсен върши страхотна работа. Надявам се Арсенал да спечели Шампионската лига някой ден... но не тази година“, каза на пресконференцията преди мача Рафа, който години наред водеше Ливърпул, а сега прави чудеса с Наполи.

„Очаква ни тежък мач. Арсенал взе добри играчи и с мениджър като Венгер ще е изключително труден съперник. Те имат своите амбиции, ние имаме нашите; ще видим какво ще стане“.

Артилеристите посрещат довечера Наполи на ст. "Емирейтс" в Лондон в мач от Група F на Шампионската лига. В първия кръг Арсенал победи като гост Олимпик Марсилия с 2:1, а Наполи взе със същия резултат домакинството си срещу Борусия Дортмунд.

Специалистите очакват равностоен сблъсък, предвид това, че и двата отбора са в страхотна форма. Арсенал е водач в английската Висша лига, с 2 т. аванс пред Ливърпул и Тотнъм. Наполи на Бенитес пък е втори в италианската Серия А - на 2 т. след лидера Рома. /БГНЕС