Защитникът Пепе очаква с нетърпение битката с нападателя Карлос Тевес по време на гостуването на Реал Мадрид срещу Ювентус в първи полуфинален мач от Шампионската лига. Португалският бранител на испанците похвали своя съперник, срещу когото ще се изправи персонално във вторник вечер. 

"Тевес е играч от най-висока класа. Той обича да се бори за топката и да се движи максимално много по терена. Харесва ми, когато имам подобни съперници и очаквам с нетърпение този сблъсък", каза Пепе.

Португалският национал, известен с избухливия си характер и груба игра, не е получавал червен картон от първия мач на иберийците на световното първенство по футбол срещу Германия. С това той само подкрепя думите на специалистите, че около Карло Анчелоти е омекнала и неговата сприхавост.

Пепе обясни, че просто е помъдрял: "Привилегия е да се уча от Карло Анчелоти всеки ден. Той знае от какво се нуждаят неговите футболисти и дава безценни уроци не само що се отнася до футбола, но и до живота".

На въпрос за мача във вторник вечер, португалецът каза: "Трябвада играем възможно най-добре, това е. Подготвени сме да играем атакуващо и това възнамеряваме да направим, защото нашият стил е такъв. Но трябва и да се защитаваме по-добре. През януари и февруари имахме проблеми, но те са в миналото. Уверени сме в собствените ни възможности, а и сами можете да видите защо - точно когато имахме проблемите с много контузени играчи, резервите се вписаха перфектно в състава ни". 

Пепе завърши с думите, че притежанието на топката ще бъде от решаващо значение в двубоя срещу Ювентус: "Когато не се движим по терена, когато не притежаваме топката, тогава идват и проблемите. Разликата с останалите е ритъмът и темпото в нашата игра". /БТА