Играчите на Байерн Мюнхен се обединиха около мнението, че първият гол в полуфинала срещу Барселона ги е пречупил. Байерн загуби с 0:3 в първия полуфинален двубой, а реваншът е след седмица.

„При 0:0 се справяхме доста добре. След като им подарихме първия гол, станахме несигурни, сякаш позагубихме увереност. Индивидуалната класа на Меси също си каза думата. След този резултат малка надежда ни дава мачът срещу Порто”, коментира вратарят Мануел Нойер.

Джером Боатенг, който бе преодолян от Лео Меси, след което аржентинецът вкара втория си гол, заяви: „70 минути се справяхме доста добре. Тогава се получи една глупава грешка. Грешки се случват, но е много разочароващо, че това ни срути и буквално предадохме мача. Не можеше да си позволим да загубим с 0:3 тук. Сега нашата реалистична цел трябва да бъде да постигнем каквато и да е победа в Мюнхен.”

„Позволихме да ни вкарат три гола на контраатаки. Това носи горчивина и не трябваше да се случва. Имахме своите положения, но не се възползвахме”, добави Филип Лам. /БТА