Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне определи играча на Реал Мадрид Каземиро като един от най-важните футболисти в редиците на „белия балет“. Треньорът говори преди финала за Шампионската лига между „кралете“ и „дюшекчиите“. Решителният мач в комерсиалната надпревара е в събота, 28 май, от 21.45 часа.

Феновете на Атлетико загряват за финала

„Суеверия ли? С подобен тип мисли се подценява нашата работа. Ние винаги мислим в бъдещето и търсим най-добрите решения“, започна Симеоне.

„Очаквам напрегнат и равностоен мач. Важно е кой ще спечели мача в средата на терена по време на първата част. Ние ще се опитаме да пресираме и да излезем напред. От Реал вероятно ще сторят същото“, обясни още Симеоне.

„Мисля, че работата, която върши Атлетико в последните 4 години е доста добра. Има последователност и продължаваме да се подобряваме и да израстваме“, добави аржентинецът.

„Са играем на финал е нещо невероятно, а ако го спечелим

е бъде още по-хубаво. Важно е обаче непрекъснато да си повтаряш, че можеш да триумфираш“, добави специалистът.

Колкото до стадиона, който ще е домакин на финала, Симеоне обясни: „Това е едно от най-величествените съоръжения, което предполага да има чудесна атмосфера“.

Запитан за колегата си Зинедин Зидан, Симеоне обясни: „Той свърши важна работа в Реал. Пое важна отговорност с налагането на Каземиро, който промени облика на Реал. Каземиро е много важен за баланса в Реал Мадрид, без съмнение“.