Серхио Рамос постигна почти всичките си мечти във футбола, след като спечели купата от Шампионската лига по футбол като капитан на най-титулувания клуб в турнира - Реал Мадрид. Това призна самият той след успеха срещу Атлетико Мадрид на финала. Защитникът на шампионите обаче добави, че не капитанът е бил определящ в този мач, а колективът, който Зинедин Зидан успя да оформи в последните месеци. 

Кралете на Европа предизвикаха фурор при прибирането си

"Няма как да ви опиша какво чувстваме след две купи за три сезона. Това е награда и признание за нашата работа, а емоциите от спечелването на трофея са огромни. Шампионската лига и най-вече тези два трофея ще имат завинаги специално място в моето сърце. Държа купата и съм част от най-добрия отбор в света, а това е и първият ми пълен сезон като капитан. И в Лисабон беше страхотно, но и този трофей ще остане изключително важен за мен. Мечтаех за този момент и стигнах до него стъпка по стъпка. Първо исках лентата и я взех след Икер, а след това исках Шампионската лига и я спечелих като капитан. Когато биеш дузпа, има два варианта - или мислиш позитивно, или негативно. И специално за "Паненка-та" (б.пр.- която той вкара на полуфинал на Евро 2012, но пропусна срещу Байерн Мюнхен на полуфинал в Шампионската лига през същия сезон) винаги се замисляш. И като цяло мислиш дали ти си правилният човек да стреля. Футболът е сложна, трудна игра, а дузпите са шанс. Ези или тура. Победа или загуба", започна Рамос.

Ел Класико

Роналдо обясни защо би петата дузпа

"Когато говориш за Зизу, говориш за скромност, решителност и много работа. Това виждаме в съблекалнята от първия му работен ден в Реал Мадрид. Смяната на треньорите беше ключът към успеха ни през този сезон, защото той донесе нещо, което ни липсваше в предходните месеци. Сега вече сме шампиони на Европа и ще празнуваме с него. С него сме обединени като отбор", каза още Рамос след успеха на Реал./БТА