Реал Мадрид и Пари Сен Жермен постигнаха убедителни победи в предпоследния кръг от груповата фаза на Шампионската лига, и не оставиха съмнение в класата си.

Шахтьор и Малмьо нямаха отговор на мощните си опоненти, и сега остава да се надяват на чудо в последните срещи, за да се види кой от тях ще заеме третата позиция и мястото в Лига Европа. Шахтьор все още има предимство, заради по-добрата голова разлика в директните мачове.

В Украйна, Реал се наложи с 4:3 над Шахтьор, след два гола и две асистенции на Кристиано Роналдо, и три попадения на украинците в заключителния четвърт час от мача.

"Белите" се надигнаха след кошмарното Ел Класико, и макар че бяха без някои основни играчи, се справиха със задачата си.

Още в третата минута Кристиано Роналдо можеше да открие резултата, но топката прелетя над напречната греда. В 18-та минута вече португалецът не сгреши, и Гарет Бейл сложи топката на главата му за 0:1. Самият Бейл също можеше да се разпише в края на първото полувреме, но пропусна с глава.

След почивката вече Реал се развихри, и само за две минути - в 50-та и 52-та реши всичко. Лука Модрич се възползва от асистенция на Роналдо за второто попадение, а Дани Карвахал реализира фантастичен гол, първи за него в Шампионската лига, веднага след това.

Олександър Гладки не успя да намали в 55-та минута, а след това Кристиано Роналдо отново можеше да вкара. Това стана все пак в 70-та минута, когато Роналдо направи 4:0.

Испанците направиха и "жест" към съперника, от където за малко да стане обрат, и Каземиро свали за дузпа съперник в пеналта, а Алекс Тейшейра реализира за Шахтьор от бялата точка.

2:4 оформи Дентиньо в 84-та минута, след като защитата на Реал проспа центриране и му позволи необезспокояван да вкара с глава. Ново заспиване доведе и до трети гол във вратата на Кико Касия, в 89-та минута, довел до бесни реакции на Рафаел Бенитес край тъч линията, но не и до реална заплаха за трите точки на Реал.

Алекс Тейшейра бе автор и на това попадение, в крайна сметка оказало се последно в двубоя.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


В другия мач от група А, въпросителните бяха още по-малко, и ПСЖ разби Малмьо с 5:0 като гост.

Златан Ибрахимович получи капитанската лента от Тиаго Силва специално за мача срещу бившия си тим, но бе безпощаден.

Още в първия четвърт час ПСЖ поведе с 2:0, с головете на Антоан Рабио в третата и Анхел Ди Мария 14-та.

Йо-Инге Бергет бе основната заплаха за вратата на ПСЖ, но Кевин Трап се справяше без проблеми там.

Ибрахимович откри сметката си в 50-та минута, а Малмьо пропусна шанс за почетен гол в 61-та минута. Максуел извърши нарушение в пеналта, но Маркус Розенберг удари греда.

Анхел Ди Мария отбеляза отново в 68-та минута, а Лукас от пряк свободен удар оформи крайното 5:0 в 82-та минута.

Реал Мадрид има 13 точки, ПСЖ е с 10, а Шахтьор и Малмьо имат по три.

В последните мачове ПСЖ приема Шахтьор, а Реал е домакин на Малмьо.