Манчестър Сити и Рома завършиха 1:1 в много интересен и оспорван мач от група Е на Шампионската лига, като големият герой в двубоя бе капитанът на гостите Франческо Тоти.

Тоти записа своя мач №90 в европейските клубни турнири, и стана най-възрастният играч, реализирал гол в Шампионската лига, на 38 години и три дни.

„Римските вълци“ имат четири точки от два кръга, докато Сити е само с една точка, след поражението от Байерн в първата среща. По-рано през деня, „баварците“ биха ЦСКА Москва с 1:0 като гости.

След тези първи два мача, лидер в групата е Байерн с шест точки, пред Рома с четири, Сити с една, и ЦСКА с нула точки до момента.

В следващите срещи играят ЦСКА-Ман Сити и Рома-Байерн.

Без ключови играчи като Даниеле де Роси, Морган Де Санктис, Касталан, Астори и Строотман, Рома имаше много проблеми със състава, но въпреки това игра напълно равностойно с Ман Сити в Англия.

Куриозно, мачът бе под №90 за Франческо Тоти в евротурнирите, докато за Ман Сити бе под №89.

Още в третата минута на двубоя, Дъглас Майкон задържа Серхио Агуеро в наказателното поле, и реферът отсъди дузпа. Самият Кун Агуеро застана зад топката, и се разписа от бялата точка.

Именно Майкон обаче бе в центъра на събитията на другата врата само две минути по-късно, когато нацели гредата след контраатака на Рома.

В 23-та минута Франческо Тоти бе изведен отлично от Раджа Наинголан и излезе леко вляво в пеналта, за да прехвърли технично Джо Харт за 1:1.

Тоти се превърна в най-възрастния футболист, реализирал в Шампионската лига, на 38 години. Той нямаше гол на английска земя до момента, но намери отличен момент, за да се запише. Освен това бе първо попадение за Тоти от ноември 2010-та година в най-силния евротурнир.

Бьорн Куиперс отказа да даде втора дузпа за Ман Сити в края на първото полувреме, след като топката удари по ръката Костас Манолас докато бе паднал на земята.

Жервиньо отправи опасен удар преди почивката, след като размина Гаел Клиши и Мартин Демикелис, но Харт спаси.

Рома стартира ударно след почивката, с шутове на Тоти и Миралем Пянич, като само добрата намеса на Джо Харт спаси Сити от гол във втората ситуация. Малко по-късно Фернандиньо излезе между двама защитници на Рома, но в последния момент бе блокиран чисто.

Десетина минути след като влезе в игра, Франк Лампард имаше чудесна възможност да се превърне отново в герой за своите, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

Постепенно обаче Рома започна да усеща умората, и не бе толкова активен, като се задоволи с това да изчака търпеливо точката на чужд терен.

Майкон напусна контузен терена, след като получи неприятен удар в главата в заключителните минути.

След като пропусна няколко седмици, Стеван Йоветич се завърна в игра в 84-та минута, като замени Агуеро. Сабалета, Давид Силва, и накрая Йоветич имаха своите шансове в последните моменти, но в крайна сметка рекордното попадение на Тоти се оказа достатъчно за 1:1 и продължаване на успешната серия на Рома от началото на сезона.