Бившият отбор на Димитър Бербатов Монако стигна до плейофите в Шампионската лига. Това стана след повече от убедителен успех над швейцарския вицешампион Йънг Бойс в третия квалификационен кръг. 

На своя "Луи Втори" тимът от Княжеството победи с 4:0 и с общ резултат 7:1 стигна до последното стъпалото преди така мечтаната групова фаза на най-комерсиалния клубен футболен турнир. 

Монако си беше осигурил на практика класирането още след първия мач. И затова момчетата на Леонардо Жардим играеха без напрежение и се забавляваха на терена. А след почивката се и развихриха, защото тогава отбелязаха четирите си попадения. 

Началото на головата серия даде Иван Кавалейро в 54-та минута, който след хубава самостоятелна акция с топовен изстрел прониза мрежата на вратаря на швейцарците и тимът му поведе с 1:0. 

Само десет минути по-късно всичко вече беше ясно. Лидерът на домакините Жоао Моутиньо центрира от корнер и качи топката на главата на Левин Курзава, който безпощадно вкара за 2:0. 

А класиката беше оформена в 70-та минута. Тогава Антони Марсиал вкара едни от най-лесните голове в кариерата си, след като от близка дистанция реализира при подаване на Андреа Раги. Така той се реабилитира за страхотен пропуск малко преди това. 

Крайния резултат оформи влезлият като резерва малко преди това Стефан ел Шаарави в 77-та минута. Той слаломира между няколко защитници, стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в защитник и се оплете в мрежата на Йънг Бойс за 4:0. 

При този резултат завърши и мачът, с което Монако си осигури безметежно класиране за плейофите на Шампионската лига и спокойно очаква старта на сезона в първенството на Франция този уикенд.