ЦСКА Москва измъкна равенство 2:2 от Манчестър Сити, в третия кръг от група Е на Шампионската лига.

По този начин Георги Миланов и съотборниците му запазиха своите шансове, макар и повече теоретични, за продължаване напред. Най-малкото, ЦСКА остава в играта за третото място и позиция в Лига Европа. Ман Сити има само две точки в изключителната конкуренция на Байерн и Рома - двата лидера в момента.

ЦСКА връща визитата в следващия кръг, на 5 ноември.

Георги Миланов игра пълни 90 минути за московчани.

Минусовите температури на „Арена Химки“ - минус 2.7 градуса към края на двубоя – тотално убиха футбола в Москва. Чистите голови положения се брояха на пръсти, а в студа влизанията бяха ужасяващи.

Ман Сити изигра по-силно първото полувреме, в което поведе с 2:0, и си помисли, че е пречупил съпротивата. Въпреки това Ахмед Муса бе този, който пропусна да реализира от разстояние в седмата минута.

В 29-та минута, контраатака за Ман Сити доведе до откриването на резултата. Фернандес опита доста безумно да се върне и да остави нападателите на гостите в изкуствена засада, но изобщо нямаше шанс. Така двама на един, Кун Агуеро и Един Джеко нямаха проблем и раздадоха топката, за да довърши аржентинецът атаката с попадение.

Милнър добави на празна врата в 38-та минута, след асистенция на Агуеро, за 2:0. Минута по-късно отново Милнър нацели гредата, и пропусна да откаже докрай съперника.

След почивката обаче, ЦСКА започна много по-добре, като още от първата минута на второто полувреме в игра влезе Сейду Думбия.

Роман Еременко опита опасен удар от воле в 65-та минута, но топката прелетя над напречната греда.

В 64-та минута Думбия успя да намали, и да върне в мача ЦСКА, въпреки че малко по-рано получи неприятен удар, и накуцваше. Муса бе изведен отлично отдясно в пеналта, и пусна успоредно на голлинията, за да засече Думбия за 1:2.

Опитите на Мануел Пелегрини да запази аванса на своя тим, с пускането на Хесус Навас и Фернандиньо в игра, не срещнаха успех.

Пак Думбия бе замесен за изравнителното попадение, като срещу него бе отсъдена дузпа в 85-та минута. Доста спорно, арбитърът Ищван Вад видя съприкосновение между Александър Коларов и Думбия, макар че африканецът твърде лесно се свлече в пеналта. Начо застана зад топката, и направи 2:2 от бялата точка.

Тежкото време не позволи на ЦСКА да потърси докрай победата, а Ман Сити също нямаше много сили да се бори отново да вземе лидерска позиция.

Така двата състава взеха по точка от сблъсъка, а в следващия мач отборите се срещат на „Етихад“ в Манчестър.

Група Е

ЦСКА – Манчестър Сити 2:2

Рома – Байерн

КЛАСИРАНЕ

1.Байерн 2 2 0 0 2:0 6

2.Рома 2 1 1 0 6:2 4

3.Манчестър Сити 2 0 1 1 1:2 1

4.ЦСКА (Москва) 2 0 0 2 1:6 0

5 ноември 2014

Манчестър Сити – ЦСКА Москва

Байерн – Рома