Лионел Меси отбеляза две от попаденията за Барселона при успеха с 3:0 над Байерн Мюнхен в първия полуфинал от Шампионската лига.

Първият гол на аржентинеца в мача се оказа негов юбилеен – номер 40 на „Камп Ноу“ в Шампионска лига.

Меси вече има 41 гола на „Камп Ноу“, 39 при гостувания и 2 във финали на неутрални терени.

Първият гол на аржентинеца в Шампионска лига е на 2 ноември 2005 година срещу Панатинайкос (5:0) в мач от груповата фаза на турнира.

Лионел Меси вкарва най-често голове срещу германски отбори. Той е вкарал пет попадения във вратата на Байер Леверкузен, като само при победата със 7:1 на 7 март 2012 година аржентинецът реализира четири попадения. Лео е изпратил четири пъти топката във вратата на Байерн Мюнхен и два пъти в тази на Щутгарт.

Лионел Меси излезе еднолично начело при голмайсторите в Шампионска лига. Аржентинецът отбеляза два гола при победата на Барселона с 3:0 над Байерн Мюнхен и вече има 77 попадения в турнира. Меси води с един гол пред звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който се разписа при загубата с 1:2 от Ювентус във вторник в Торино. Аржентинецът изигра снощи своя мач номер 100 в европейските клубни турнири. На трето място във вечната класацията на голмайсторите в Шампионската лига е Раул със 71 попадения.