Звездата на Барселона Лионел Меси беше избран за играч на мача при победата над Байерн с 3:0 в първия полуфинал от Шампионската лига. Меси реализира два бързи гола в последния четвърт час на "Камп Ноу", а Неймар довърши гостите с трето попадение в добавеното време. 

“Получи се много сложен мач, полуфинал на Шампионската лига. Изправихме се срещу отбор със страхотни футболисти в състава, който обича да владее топката. Те играят в подобен стил на нашия. Имахме късмет с първия гол, защото до този момент ни беше трудно да вкараме. Беше важно, че поведохме, а след това бързо отбелязахме още два. Постигнахме добър резултат преди реванша, а това беше нашата цел”, коментира Меси. 

“Бях много щастлив след първия гол, защото в такива мачове той е много важен. Имали ме и други срещи, в които не сме успявали да отбележим, въпреки създадените положения. Но сега се получи, което беше от съществено знамение. За радост след това вкарахме още два”, заяви още Лео Меси и добави:

“Имаме добър резултат, но знаем, че в Германия ще бъде трудно. Байерн играе много силно като домакин, но сме уверени във възможностите си.” /БТА