Отборът на Манчестър Сити гостува на Реал Мадрид на митичния „Сантяго Бернабеу“ в полуфинален мач реванш в Шампионската лига. Двубоят е тази вечер в традиционния за турнира начален час 21,45.

Първият двубой на „Етихад“ преди седмица приключи при нулево равенство, а всички въпросителни около сблъсъка между двата тима останаха да паднат тази вечер.

Възпитаниците на мениджъра Мануел Пелегрини са сочени за аутсайдер срещу „кралския клуб“, но всяко подценяване от страна на домакините може да им струва скъпо.

Зинедин Зидан ще бъде лишен от услугите на Карим Бензема, който се контузи в първия двубой и не успя да се възстанови навреме. Добрата новина за наставника на Реал обаче, е завръщането на Кристиано Роналдо.

Португалецът пропусна последните двубои на своите, но в последните два дни тренира на пълни обороти и се очаква да започне двубоя като титуляр.

През уикенда Сити записа тежка загуба от Саутхемптън с 2:4, като „гражданите“ ясно показаха, че ще съсредоточат всички сили в полуфинала с Реал. Тимът от Манчестър ще се опита да достигне финал в Шампионската лига за първи път в своята история.

Само два английски тима са успявали да постигнат победи на „Сантяго Бернабеу“ в мач от евротурнирите. Това са Арсенал и Ливърпул.

Мануел Пелегрини не може да разчита на Самир Насри, Давид Силва и Пабло Сабалета. В редиците на „гражданите“ обаче се завръща Яя Туре, който пропусна два мача заради контузия в бедрото.

Рефер на двубоя тази вечер е словенецът Дамир Скомина, при когото гостите имат три загуби от три мача.

Вероятни състави:

Реал: Навас, Марсело, Пепе, Рамос, Карвахал, Модрич, Кроос, Роналдо, Хамес, Бейл, Васкес

Сити: Харт, Саня, Компани, Отаменди, Клиши, Фернандо, Туре, Фернандиньо, Навас, Де Бройне, Агуеро.