Старши треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че в отбора са изключително концентрирани върху предстоящото домакинство на Аякс от Шампионската лига и едва след това ще мислят за дербито срещу Реал Мадрид, което е през уикенда.

„Аякс е един отбор, който е много добре структуриран. Този тим знае много добре да атакува и да пресира. През миналата година Барселона стигна много трудно до победата. Тези два мача срещу Аякс са решаващи за нас“, сподели Луис Енрике.

„Всички в отбора сме концентрирани върху предстоящия мач срещу Аякс. Едва след това ще мислим за Реал Мадрид. Сега най-важното нещо е да спечелим срещу Аякс“, добави треньорът на Барселона.

„Предстои ни една интересна седмица, не толкова решаваща, колкото интересна.“

„Познавам се добре с Франк де Бур. Той практикува красив футбол и винаги се стреми да печели.“

„И тримата вратари се подготвят много добре за мача. Всеки един от тях може да играе. Не може да си правим изводи за един футболист от един мач. Да, срещу Ейбар Масчерано игра в халфовата линия, но това не означава, че ще продължа да го използвам там. Хавиер е футболист от топ ниво. Той има капацитет да играе еднакво добре, както в халфовата линия, така и в защита. Бускетс е различен, докато Сампер се приближава до стил повече до Бускетс“, продължи наставникът на каталунците.

„Първо ще кажа състава на Анчелоти, за да не се изненада“, каза Луис Енрике в отговор на въпрос дали ще повтори състава, който ще пусне в мача срещу Аякс и срещу Реал Мадрид.