Старши треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола заяви преди предстоящия първи полуфинал от Шампионската лига срещу Барселона на „Камп Ноу“, че няма защита, която да може да спре Лионел Меси.

„Минаха четири години, откакто не съм треньор на Барселона, но се връщах много пъти тук. Винаги съм бил наясно, че пътищата ми с Барселона могат да се кръстосат. Тук съм, за да изведе Байерн до финала в Шампионската лига. Трябва да призная, че ме очаква един специален мач, който ще се различава от другите. Това няма да бъде нормален двубой. При завръщането ми на „Камп Ноу“ ме посрещнаха много добре. Искам и ние да посрещнем Барса в Мюнхен по същия начин, както ние бяхме приети тук“, сподели Гуардиола.

„Барселона е един завършен отбор. Имам идея как отборът играе, тъй като наблюдавах внимателно последните мачове. Не смятам да коментирам слабите страни на отбора. Ще ги запазя за себе си. За нас ще бъде много важно да вкараме гол на „Камп Ноу“. Ние се класирахме за полуфиналите, защото Тиаго вкара при гостуването на Порто. Ако не бяхме вкарали, класирането ни за полуфиналите нямаше да бъде възможно“, добави бившият треньор на Барселона.

„Няма защита, която да може да спре Меси. Това е невъзможно. Няма треньор, който може да постигне това. Талантът на Меси не може да бъде спрян. Напълно наясно съм с това. Контузиите на нашите играчи не са заради малшанс. Не съм взел все още решение дали Левандовски ще играе. Искам да разбера как той се чувства с маската и дали изобщо е в състояние да играе. Много съм щастлив от завръщането на Тиаго Алкантара. Той е много важен футболист“, каза още Хосеп Гуардиола.