Динамо Загреб направи пълен обрат срещу Залцбург от 0:1 до 2:1 в своя полза на австрийска земя и с общо резултат 3:2 слел продължения попадна в групите на Шампионска лига.

Залцбург водеше до 87-ата минута, но отново показа, че е един от неудачниците в Европа, като допусна изравняване и после нов гол в продълженията.

Мачът започна със силен натиск на австрийците, които създадоха положения чрез Бериша и Сориано още до 10-ата минута.

В 22-ата минута вече Залцбург взе преднина в резултата. Чудесен индвидуален рейд на Валентино Лазаро завърши с чудесен гол за 1:0.

Дълго време нямаше особено интересни моменти на терена, когато в 73-ата минута вратарят на Залцбург направи решително спасяване. Александер Валке спаси удара с глава на Жуниор Фернандеш от Динамо, като топката отиваше право в ъгъла на австирйската врата, ако не беше ръкавицата на вратаря.

В 80-ата минута пък дойде ред на вратаря на Динамо да изригне. Феновете на Залцбург вече виждаха топката за втори път във вратата на хърватите след удара на Валон Бериша, когато Едуардо направи страхотно спасяване.

Жуниор Фернандеш обаче вкара решителен гол в 87-ата минута в полза на загребчани, който изпрати мача в продължения – 1:1.

В 95-ата минута Динамо стигна до пълен обрат в мача. Ел Судани прати топката в средата на вратата и топката не бе отразена от вратаря Валке – 1:2.

Така Динамо стигна до участие в групите на Шампионска лига, като там ще прави компания на Лудогорец в четвърта урна.