Реал Мадрид продължи своята нова мечта. Предната беше осъществена трудно. Десетата я чакаха дълго на „Бернабеу“, а битката за следваща продължава. Анчелоти се справи, въпреки че обстоятелствата го бяха опрели до стената.

Италианският специалист излезе без четирима титуляри, а на терена пусна Коентрао и Чичарито, които нямаха никаква игрова практика от началото на сезона. Модрич е безценен, а триото BBC бе разбито от травмите на Бейл и Бензема. Роналдо не е в най-добрата си форма, но изигра положението за гола като истински отборен играч. Португалецът е иконата на Реал Мадрид и пред него ще се прекланят дълго в испанската столица. 

 Кралският клуб надделя Атлетико и показа на градския съперник, че е за местна консумация. Това е така от камбанарията на Реал, защото „дюшекчиите“ творят подвиг с постиженията си през последните сезони при Симеоне.

Карло Анчелоти няма харизмата и подкрепата, която медиите в Испания даваха на Моуриньо. Италианецът не е толкова атрактивен, но се справи перфектно с тежкия тест. Татко Карло извлече най-доброто от осакатения си състав в тази деликатна ситуация. Рамос се справи отлично на непривичното място. Хавиер Ернандес стана „златното грахче“. Коентрао показа, че е човек, на който винаги може да се разчита. Анчелоти вкара Реал в ролята на разумен отбор, който знае как да вземе това, което му трябва. „Кралете“ са в голямата четворка. Тя изглежда страховито. Реал, Барселона, Байерн и Ювентус. На практика жребият няма да зарадва нито един от отборите, просто трябва да го изтеглят и да се наслаждаваме на полуфинали достойни за финали.

На „Бернабеу“ си имат нова звезда. Чичарито е роден или на пейката, или в засада, тъй като кариерата му минава предимно на едно от споменатите места. Мексиканецът гледаше сезона без билет от резервната скамейка, за да избухне в точния момент. Грахчето се оказа златно.