Атлетико Мадрид и Реал Мадрид завършиха 0:0 в първия четвъртфинален мач от Шампионската лига, който се игра на "Висенте Калдерон". Кристиано Роналдо и компания не се възползваха от ситуациите, които се откриха пред тях през първите 45 минути. Сръбският съдия Милорад Мажич допусна сериозна грешка през второто полувреме и не изгони Даниел Карвахал в 60-та минута, когато той удари Марио Манджукич. Това обаче остана скрито за съдийската бригада. Това равенство отбеляза седмия пореден мач, в който Реал Мадрид не успя да победи Атлетико Мадрид. 

Реал Мадрид доминираше през първото полувреме на стадион „Висенте Калдерон“. Играчите на Карло Анчелоти създадоха няколко много опасни ситуации пред вратата на Ян Облак, но словенецът се намеси решаващо, а също така футболистите в бяло не бяха докрай убедителни.

Даниел Карвахал се опита да изненада Ян Облак още във 2-та минута с далечен удар, но вратарят на Атлетико успя да спаси.

Реал Мадрид изпусна най-чистото си положение в 4-та минута, когато Диего Годин сбърка фатално и подари топката на Гарет Бейл, който излезе сам срещу Ян Облак и стреля, но вратарят успя да спаси.

Кристиано Роналдо отново пробва рефлекса на Ян Облак в 9-та минута. Португалецът стреля от фаул от около 30 метра, но Облак отново спаси. В 31-та минута Лука Модрич подаде към Гарет Бейл, който стреля от дистанция, но Облак отново внимаваше и отрази удара на уелския футболист. Хамес Родригес стреля от дъгата на наказателното поле на Атлетико Мадрид в 37-та минута, но Облак за пореден път се намеси убедително и спаси.

Серхио Рамос сбърка в 37-та минута в опита да изчисти топката. Тя попадна в Антоан Грисман, който стреля, но Икер Касияс плонжира и спаси.

Реал Мадрид продължи да доминира и в 39-та минута Марсело подаде към Лука Модрич, който стреля от дъгата на наказателното поле на Атлетико Мадрид, но изпрати топката над напречната греда в аут.

„Белия балет“ успя да организира много бърза атака в 43-та минута, когато Рафаел Варан се включи в нападението отдясно и пусна прострелно подаване в наказателното поле на Атлетико, където Карим Бензема овладя топката. Френският нападател обаче след това се опита да подаде към Кристиано Роналдо вместо да стреля и сбърка. Все пак Хамес Родригес бе настоятелен и отне топката от Годин, след което стреля, но Ян Облак отново се намеси решаващо. Само няколко секунди по-късно последва центриране в наказателното поле на „дюшекчиите“, а Карим Бензема стреля с глава, но в аут.

Една от редките възможности пред футболистите на Атлетико Мадрид бе в 45-та минута, когато Антоан Грисман стреля с глава, но неточно встрани от вратата на Икер Касияс.

През второто полувреме темпото на игра видимо падна, а Атлетико Мадрид успя да изравни играта.

Хуанфран центрира в наказателното поле на Реал Мадрид в 49-та минута, след което Арда Туран стреля с глава, но неточно встрани от вратата на Икер Касияс.

Тони Кроос отправи далечен удар в 57-та минута, но Ян Облак без никакви проблеми улови топката.

Даниел Карвахал бе провокиран в 60-та минута от Марио Манджукич. Футболистът на Реал се подаде и удари хърватския нападател, но това остана незабелязано от главния съдия Милорад Мажич и неговите асистенти.

В 68-та минута се получи сериозно разбъркване в наказателното поле на Атлетико Мадрид, но нито Бейл, нито Бензема, нито Роналдо не успяха да нанесат завършващ удар.

Гилерме Сикейра центрира в наказателното поле на Реал Мадрид в 81-та минута, след което Диего Годин стреля много опасно, но над напречната греда в аут.

Марио Суарес получи жълт картон в 84-та минута и ще пропусне гостуването на „Сантиаго Бернабеу“ за натрупани картони.

Лука Модрич стреля в 86-та минута, но неточно над напречната греда в аут.

Марсело получи жълт картон в 89-та минута и ще бъде наказан за реванша на „Сантиаго Бернабеу“.

В 89-та минута топката бе центрира в наказателното поле на Реал, където Диего Годин свали топката към Фернандо Торес. Икер Касияс излезе, за да улови топката, но се размина с нея, но Торес не успя да се възползва от открилата се възможност пред него и топката бе изчистена в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Марио Суарес отблизо стреля, но Икер Касияс на два пъти се намеси, за да предотврати на топката да влезе в мрежата му.

Марио Манджукич получи добра възможност в 90-та минута, но ударът му се спря в тялото на Алваро Арбелоа.

Така двата отбора оставиха всичко да се реши на реванша на „Сантиаго Бернабеу“, който е след седмица.  

Атлетико Мадрид (4-4-2): Ян Облак – Хуанфран, Жоао Миранда, Диего Годин, Гилерме Сикейра – Габи, Марио Суарес, Арда Туран, Коке (83' Фернандо Торес) – Антоан Грисман (77' Раул Гарсия) и Марио Манджукич.

Реал Мадрид (4-3-3): Икер Касияс – Даниел Карвахал (85' Алваро Арбелоа), Рафаел Варан, Серхио Рамос, Марсело – Тони Кроос, Лука Модрич, Хамес Родригес – Гарет Бейл, Кристиано Роналдо и Карим Бензема (76' Иско).