Привържениците на Зенит обявиха бойкот и ще оставят стадиона в Санкт Петербург празен по време на утрешния мач от Шампионската лига срещу Монако, където играе българинът Димитър Бербатов. Феновете взеха решението по време на общо събрание на притежателите на абонаментни карти, които решиха да протестират срещу решенията на ръководството за максимално обезопасяване на "Петровский" след последните ексцесии на и извън него.

Привържениците на Зенит прекратиха мача срещу Динамо Москва в края на миналия сезон, в следствие на което клубът беше наказан за две срещи без публика. Също така, четири сектора на стадиона бяха затворени за други три мача, като именно в тези части на съоръжението се разполагат най-запалените фенове на лидера в генералното класиране на първенството.

Ръководството на Зенит взе превантивни мерки срещу нови хулигански прояви, след като сложи допълнителни решетки между трибуните и терена, а също така въведе нови правила за разпространение на пропуски. В това число и забрана за продажба на абонаментни карти на лица, ненавършили пълнолетие. Всички пропуски пък трябваше да бъдат преправени, а на тях да има снимки на притежателите.

Феновете на Зенит бяха обявили бойкот и при преиздаването на абонаментните карти, което принуди ръководството на Зенит да коригира цените. С това обаче собствениците не спечелиха доверието на привържениците, които най-вече не искат карти с лични фотографии./БТА