Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти се изказа с огромно уважение към колегата си начело на Атлетико Мадрид Диего Симеоне. Двата тима се срещат в първи четвъртфинал в Шампионската лига във вторник. 

Миналата година мадридските грандове се срещнаха на финала в турнира и в него "белите" победиха. От тогава обаче "дюшекчиите" бият именития си съперник, където го хванат, а според италианския специалист, тези мачове винаги са тежки и проблемни. 

"Какво да кажа за Атлетико и Симеоне. Диего е един страхотен специалист, аз много го харесвам като стил. Той се е доказал нееднократно и със сигурност е сред най-добрите в света. Чест е за мен да се изправя срещу него, но също и голям проблем."

"Не съм обсебен от Атлетико и от мачовете с тях заради лошата ни серия. Обсебен съм от спечелването на Шампионската лига. Затова целта ми е не просто да елиминираме Атлетико, а да вземем трофея за втора поредна година", сподели Анчелоти. 

Последният мач между двата тима предизвика сериозни трусове в "кралския" клуб. Тимът на италианеца падна с 0:4 на "Висенте Калдерон", а неузнаваемият в този мач Кристиано Роналдо след двубоя отиде да празнува 30-годишния си юбилей и това предизвика недоволство сред фенове и специалисти.