Президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Гре разкри каква е главната причина никой в организацията да не е потърсил Тиери Анри с продложение да работи в националния отбор. По думите на Льо Гре легендарният нападател просто не е имало как да се сработи с настоящия селекционер Дидие Дешан.

В момента Анри прави първите си стъпки като треньор в белгийския национален тим. Там той е помощник на наскоро назначение селекционер Роберто Мартинес. Като футболист Анри записа 123 мача за Франция, където обаче имат своите аргументи да не го потърсят.

„Трябва да кажа, че не поддържам много контакти с Тиери“, коментира Льо Гре. „В националния отбор няма какво толкова да му предложим. Дидие разполага със своя екип.“

„Двамата в един щаб – не съм сигурен, че тази комбинация ще проработи. Плюс това нападателите ни бележат голове, нямаме проблем в това отношение. Тиери и Дидие са двама души със силни характери. Не бива да слагаш две ярки личносит в един и същ екип.“

„Това не означава, че Ги Стефан (дългогодишният асистент на Дешан – б.р.) не е със силен характер. Просто няма как да назначим Анри в мъжкия тим. Може би трябваше да направим среща. В същото време и Анри не прояви желание да преговаряме“, оправда се Льо Гре.